بیت العدل بهائیان تصمیم گرفت با ساختن معابد مختلف در سراسر جهان با استفاده از بهترین معماران این مكان ها را به محلی برای بازدید علاقه مندان نسبت به معماری تبدیل كرده و از این ره آورد ضمن ساختن تاریخ برای خود به جذب بازدیدكنندگان به فرقه بهائیت نیز اقدام كند.
به گزارش مشرق ، " فرقه بهائیت" اولین چیزی كه با شنیدن این نام به ذهن مخاطب خطور می كند حكایت فرقه ای ساخته شده به دست دولتی است كه در ادبیات مردم ایران به روباه پیر معروف است.
این فرقه كه در دوران قاجار و با حمایت دولت های خارجی در ایران بنا گذاشته شد در طول دوران حیات خود تا به امروز با شگردها و تبلیغات مختلف سعی می كند تا حلقه های مختلف دینی را تشكیل داده و گستردگی خود را در نقاط دیگر جهان نیز رشد دهد، البته این فرقه سعی دارد با استفاده از جاذبه های مختلف برای فرقه ای كه هیچ گونه سابقه اعتقادی تا قبل از سال 1863 میلادی ندارند، برای خود پیروان جدیدی پیدا كند.
یكی از این روش ها ایجاد عبادتگاه هایی با معماری خاص در اقصی نقاط جهان است كه با بهره گیری از بهترین معماران ساخته شده و تبلیغات وسیعی بر روی آنها انجام می شود تا گردشگران برای دیدن این بناهای زیبا قدم در معابدی بگذارند كه خوابی جز عبادتگاه بودن برای آنها دیده شده است.
"مشرق الاذكار" نامی است كه اعضای این فرقه برای عبادتگاه های خود در نظر گرفته اند و در تبلیغات وسیع این مكان ها را محل تجمع حامیان ادیان مختلف عنوان كرده و آنرا متعلق به كلیه انسان ها می خوانند در حالی كه وقتی كسی قدم به این معابد می گذارد در اولین گام با جوانانی روبرو می شود كه جزوه هایی برای جذب حاضران به دین بهائیت در دست دارند و از آنها می خواهند پیش از بازدید از معبد حتما آنرا مطالعه كنند.
یكی از پر جاذبه ترین این معابد، معبد "لوتوس" واقع در دهلینو هند است، كشوری كه با حدود از یك و نیم میلیارد نفر جمعیت پتانسیل عظیمی را برای جذب ساكنانش به این فرقه داراست.
آنروز كه فریبرز صهبا (مهندس طراح و سازنده بهایی این معبد) در دهه 1980 در حال تكمیل این پروژه بود گروهی دیگر از بهائیان در محافل خود در حال برنامه ریزی برای چگونگی جذب گردشگران به سوی این معبد و ترویج دین بهائیت در كشور هفتاد و دو ملت كنند. "نیلوفر آبی" (لوتوس) كه به گفته "صهبا" برای تجمیع پیروان ادیان ساخته شده، تنها به عنوان محلی برای گردهمایی های مردمی هند ساخته نشده بود، بلكه بیت العدل بهائیان كه در سرزمین های اشغالی جا خوش كرده، خواب های دیگری برای آن دیده بود.
یكی از نكات قابل توجه در ساخت این معبد آن است كه سازندگان برای گمراه كردن افكار عمومی تعدادی مركز درمانی و خیریه نیز در كنار معبد لوتوس بنا كرده اند.
این معماری عظیم كه هنوز مشخص نیست دقیقا چه كسانی متولی هزینه های ساخت آن شده اند به شكل یك نیلوفر آبی طراحی شده است و با ظاهر زیبای خود گردشگرانی را جذب می كند اما با كمی جستوجو به نكات دیگری بر می خوریم.
ترویج بهائیت در سواحل شمال...
چندی پیش برخی از رسانه ها خبر از ساخت مجتمعی تفریحی با عنوان "لوتوس" در سواحل مازندران دادند. نكته عجیب در طراحی این مجتمع به ظاهر تفریحی، تشابه بسیار آن به مشرق الاذكار بهائیان در هند بود.
نكته جالب آنكه هتل طراحی شده در داخل كشور نیز با عنوان مركز تفریحی (و نه معبد بهائیان) ساخته خواهد شد و شاید به زودی باید شاهد ساخته شدن مشرق الاذكاری در سواحل مازندران باشیم!
اما این تنها نمود این معبد در ایران به عنوان یك اثر معماری نیست. چندین شركت مخابراتی و تفریحی و خدماتی و حتی ساختمانی، نام "لوتوس" را برای خود برگزیده اند، بدون آنكه بداند به صورت ناخواسته در حال تبلیغ این معبد به عنوان مشرق الاذكار فرقه ای هستند كه مطالب عجیبی در كارنامه خود دارد، شبهاتی بزرگ كه از گرفتن نشان لرد توسط بها از استعماری ترین كشور جهان شروع و تا حمایت بی قید و شرط رژیمی اشغالگر از این فرقه ادامه پیدا می كند.
معبد لوتوس در دهلی هندوستان
تبلیغ این معبد حتی در آذرماه سال 88 گریبان روزنامه همشهری، ارگان رسمی شهرداری تهران در زمان ریاست خلبان قالیباف را گرفت و آنرا تا مرز توقیف موقت از سوی هیات نظارت بر مطبوعات پیش برد.
اما متاسفانه تعداد بسیاری از مراكز و مجریان تورهای مسافرتی به كشور هندوستان بدون توجه به زوایای پنهان این معبد به ظاهر زیبا، بازدید از " لوتوس" را به عنوان برنامه اصلی خود معرفی می كنند، بدون اینكه بدانند بهائیان با برنامه ریزی گسترده در تلاش هستند تا از میان بازدید كنندگانی كه تحت تاثیر عظمت این بنا گرفته اند، افرادی را به این فرقه ساخته شده توسط بها، جذب كنند.
استراتژی معبد سازی...
بهائیان اما در طول سالیان متمادی به این نتیجه رسیده اند كه به دلیل نداشتن پشتوانه عمیق دینی باید از ابزارها دیگری برای دیده شدن خود استفاده كنند.
از این رو بیت العدل بهائیان تصمیم گرفت با ساختن معابد مختلف در سراسر جهان با استفاده از بهترین معماران این مكان ها را به محلی برای بازدید علاقه مندان نسبت به معماری تبدیل كرده و از این ره آورد ضمن ساختن تاریخ برای خود به جذب بازدیدكنندگان به فرقه بهائیت نیز اقدام كند.
ساخت مشرق الاذكارهایی در شهرهای فرانكفورت آلمان، عشق آباد، سیدنی، اوگاندا، پاناما، ایالات متحده و ... كه در قاره های مختلف جهان واقع شده اند نشان از برنامه ریزی گسترده بهائیان برای جذب گردشگران در نقاط مختلف جهان به سوی معابد این فرقه دارد.
معبد بهائیان در فرانكفورت آلمان
در این میان تبلیغ و ترویج معابدی نظیر "لوتوس " در كشور بسیار عجیب به نظر می رسد و جا دارد مسوولان، نظارتی جدی را بر روی آگهی ها تبلیغی این معبد، تورهای مسافرتی و شركت های ساختمانی كه اقدام به طراحی سازه های مشابه می كنند، انجام دهند.
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
شنبه 16,نوامبر,2024